Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

Pariterapiakontakti voi muodostua vain muutamastakin käyntikerrasta tai sitten se voi olla pitkäkestoinen, parisuhteen rinnalla kulkeva prosessi.

Pariterapia eli paripsykoterapia on ainutlaatuinen mahdollisuus tutkia suhteen olemusta, omaa suhdetta toiseen, odotuksia ja käsityksiä. Kuten psykoterapia aina, on paripsykoterapiakin tavoitteellista toimintaa, jossa ammatti-ihmisen avustuksella pyritään helpottamaan ongelmia ja löytämään niihin ratkaisuja. Prosessia ohjaa taustalla oleva psykoterapiateoria, jonka menetelmät antavat prosessille sen selkärangan. Lihaa luiden päälle tulee terapeutin ammatillisesta osaamisesta, kliinisestä kokemuksesta - sekä asiakkaiden kanssa muodostuvasta yhteistyösuhteesta.

 

 

                                        kuvan lähde: Flickr I Made Yanuarta DPY

 

 

Pariterapiasta voi hyötyä eri elämänvaiheissa ja muutos- sekä ongelmatilanteissa: yhteen muuttaminen, avioituminen tai parisuhteen rekisteröiminen, parisuhteen ns. pelisääntöjen luominen tai neuvotteleminen, työn ja perheen yhteensovittamisen kysymykset, identiteettipohdinnat, seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat, perheenlisäyksen suunnitteleminen, lapsettomuusasioiden pohtiminen, lasten kasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvät kysymykset, asumusero, eron harkitseminen, taloudelliset huolet, uskottomuus, mustasukkaisuus, lähisuhdeväkivalta...

 

Tärkeintä on uskaltaa ottaa se ensimmäinen, yhteinen askel!